Nyheter

Oppgitt over kirkelig valgbrosjyre

Kirkevalgbrosjyren er først og fremst en presentasjon av kirkens rolle som Norges beste seremonimester og eventbyrå, mener mediekommentator Elin Ørjasæter.

I tirsdagens Vårt Land karakteriserte Jan-Fredrik Raastad, menighetsrådskandidat i Hemsedal, Den norske kirkes valgbrosjyre som «meget tynne saker».

«Bilder og ord «støter» nok ingen, - her er mye som er snilt og godt, men det mangler da mye for å si sannheten om kirken vår», skriver Raastad.

Han fant ikke ordet «kristen» eller navnet «Jesus Kristus» i brosjyren:

«Hvordan går det an å lage en presentasjon av en kristen kirke uten å nevne kirkens Herre og det oppdraget Han har gitt oss til å forkynne evangeliet også i ord?»

Kristne kommunikasjonseksperter Vårt Land har snakket med, mener imidlertid at valgbrosjyren er god.

100 prosent enig. Men Elin Ørjasæter, profilert kommentator med bakgrunn som informasjonssjef og hodejeger, mener at Raastad treffer spikeren på hodet med sin kritikk:

– Jeg er 100 prosent enig. Jeg er bare lei meg fordi jeg ikke kan stemme på denne menighetsrådkandidaten i Hemsedal, sier hun til Vårt Land.

– Da jeg leste valgbrosjyren var det to ting som slo meg: Det ene var at kirken med ord og bilder vil presentere seg som veldig god seremoni- og festarrangør, som til alt folket sier «stol på oss!» Det andre jeg merket meg var fraværet av det kristne budskapet, sier Ørjasæter.

Glemt at kirken er opptatt av Jesus. Hun mener at «statskirkens fremste kjennetegn er at prestene griper enhver anledning til å snakke om noe annet enn Gud og Jesus». Dette preger kirkens valgbrosjyre også, mener hun.

– Men egentlig er jeg ikke så overrasket. Jeg har nesten glemt at kirken er opptatt av Jesus, for de sier det jo aldri, anfører Elin Ørjasæter.

Hun mener at «statskirken som konstruksjon avkristner Norge».

LES MER I ONSDAGENS PAPIRAVIS. Den kan du kjøpe som PDF her.

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

Mer fra: Nyheter