Nyheter

Frp-topp åpner for økt innvandring

Frp-topp Kristian Dahlberg Hauge i Trondheim er åpen for at Norge mottar flere flyktninger, og er kritisk til innvandringsdebatten i sitt eget parti.

– Norge skal fortsette å ivareta sine internasjonale forpliktelser og ta imot mennesker på flukt, sier Dahlberg Hauge i et intervju med Adresseavisen.

I Frps partiprogram står det at «en fortsatt innvandring av asylsøkere vil føre til alvorlige motsetninger mellom folkegrupper i Norge».

– Det kan hende den formuleringen ikke var helt heldig, sier Dahlberg Hauge. Selv vil han ikke bruke ord som snikislamisering, og er kritisk til debattkulturen i sitt eget parti.

– Jeg mener Frp har en god innvandringspolitikk, og ser at de andre partiene på punkt etter punkt har adoptert vårt syn. Men jeg vil ikke legge skjul på at jeg er kritisk til at noen av våre har spisset budskapet for mye, og vært for ytterliggående.

Han nevner spesielt Oslo Frps Christian Tybring-Gjedde og innvandringspolitisk talsmann Per-Willy Amundsen.

Dahlberg Hauge, som også er sentralstyremedlem i Frp, mener det ikke lenger er dekning for partiprogrammets formulering om at regjeringens integreringspolitikk er «naiv og uansvarlig».

– Innvandring truer ikke norske verdier, sier han til Adresseavisen. ©NTB

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter