Nyheter

Jan-Aage Torp: – Mangel på folkeskikk, Espen Ottosen

Etter påsken har Jan-Aage Torp og Espen Ottosen gjenopptatt diskusjonen om Torp bør være pastor eller ikke.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

I en kommentar på verdidebatt.no fastholder Misjonssambandets informasjonsleder Espen Ottosen at Jan-Age Torps tillit som pastor er svekket.

LES OGSÅ: Ottosen: Beklagelig at ikke Torp slutter som pastor

Han fastholder også kritikken mot at Torp som pastor har inngått ekteskap med en kvinne som er mye yngre enn han selv.

«Mitt poeng har vært å understreke at han har svekket sin posisjon og tillit ved å inngå nytt ekteskap,attpåtil med en mye yngre kvinne. Jeg respekterer at andre har en annen vurdering, men jeg har altså gitt uttrykk for hva jeg tenker.

Når temaet er hva slags åndelig tillit vi kan ha til en konkretperson, er det umulig å komme forbi at ‘skikkethet’ er et stikkord, og den vurderingen blir noe skjønnsmessig.»

Jan-Aage Torp svarer at han ikke har hatt noe ønske om å sensurere Ottosens meninger. «Mye av det er viktig og nødvendig. Men jeg syns hans omtale av min kone er med en viss mangel av folkeskikk...»

I en ny kommentar om skilsmisse og gjengifte skriver Ottosen: «Det er sagt mye om tilgivelse og nåde i forbindelse med skilsmisse og gjengifte på denne tråden. Mye kan jeg stille meg bak. Jeg mener alle synder kan tilgis av Gud. Det vil jeg også hevde overfor mennesker som er skilt og mennesker som er gjengifte. Men jeg synes ikke budskapet om tilgivelse kan brukes til å hevde at Jesus ikke mente det han sa, når han så klart og tydelig forbyr mennesker å gifte seg igjen (se f.eks. Matt 19,3-10). Jeg har stor medfølelse for den situasjonen Jan-Aage Torp har havnet i, og da tenker jeg både på en tragisk skilsmisse og sønnens offentlige oppgjør med sin karismatiske bakgrunn. Men en diskusjon om hvorvidt Torp bør fortsette som pastor (og, som det står på hans blogg, en 'apostolisk-profetisk røst') handler ikke om Gud tilgir ham. Guds tilgivelse er heldigvis ubegrenset. Spørsmålet er om Torp har den nødvendige tillit og troverdighet.»

Den aktuelle debatt-tråden ble startet av Jan-Aage Torp i form av et åpent brev til Vårt Lands sjefredaktør Helge Simonnes med kritiske kommentarer både til måten verdidebatt.no redigeres på og til dekningen på vl.no. Simonnes har nå svart.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter