Nyheter

Foreldre må svare for ekstrem mishandling

Forholdene i den danske nibarnsfamilien var så grove at retten lukker dørene.

Danmark forbereder seg på rettssaken mot et foreldrepar som anklages for å ha utsatt sine ni barn for ekstrem mishandling og vanskjøtsel. Saken betegnes som den verste i sitt slag i dansk historie.

Saken starter torsdag i Hjørring nord på Jylland torsdag, etter at foreldrene har sittet varetektsfengslet i mer enn ett år. Dommen ventes å bli avsagt omkring 1. juni. Barna er tatt hånd om av barnevernet.

Ekstremt. Danske medier var tirsdag tilbakeholdne i sine beskrivelser av ugjerningene mannen og kvinnen er anklaget for. Det dreier seg om ekstrem seksuell mishandling der også dyr har vært involvert, samt annen vold av groveste slag.

Ifølge avisen Nordjyske er det familiens eldste datter (20) som har anmeldt foreldrene. Hun skal ha blitt tvunget til å måke snø barbent, og måtte også grave sin egen grav. Barna skal heller ikke ha fått mat og drikke.

Forvaring. Fordi forholdene er så grove, og av hensyn til barna, vil saken bli ført for lukkede dører.

Etter arrestasjonen greide faren å flykte fra Ålborgs psykiatriske sykehus, men han ble senere anholdt igjen. Påtalemyndigheten krever at han dømmes til forvaring på ubestemt tid, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

Kommunal strid. Saken har gjort den danske offentligheten oppmerksomme på problemet med såkalte «nomadefamilier», som flytter fra kommune til kommune uten at man rekker å gripe inn mot mishandling. Det har oppstått strid mellom flere kommuner om hvem som har størst ansvar for at forholdene fikk utvikle seg.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter