Nyheter

‘Syriske styrker skyter mot demonstranter’

Menneskerettighetsaktivist rapporterer om skudd i byen Homs.

Demonstrantene ble først oppfordret til å fjerne seg av politiet. Deretter begynte sikkerhetsstyrkene å skyte, hevder aktivisten overfor nyhetsbyrået Reuters. Minst én person skal ha blitt såret.

To personer som er bosatt i Homs, bekrefter at de har hørt skudd fra området ved torget hvor demonstrantene befinner seg.

– Terrorisme. Noen timer tidligere lovet syriske myndigheter å slå ned det de kalte et væpnet opprør iscenesatt av religiøse fundamentalister. I en uttalelse fra innenriksdepartementet ble opprørerne beskyldt for å stå bak terrorisme.

– De siste hendelsene viser at væpnede salafist-grupper, spesielt i byene Homs og Banias, åpent har tatt til orde for væpnet revolusjon, het det i uttalelsen.

Myndighetene vil opptre besluttsomt for å gjenopprette sikkerhet og stabilitet, ble det understreket.

Flytter seg ikke. Så langt ser det imidlertid ikke ut til at masseprotestene mot regimet er i ferd med å gi seg.

Mandag kveld ble det satt opp telt på torget i sentrum av Homs. Demonstrantene hevdet at 20.000 mennesker var samlet på plassen og lovet å bli værende der helt til president Bashar al-Assad går av.

– Dette despotiske regimet må endres. Vi har ventet elleve år på reformer, sa den politiske aktivisten Najati Tayyara, med henvisning til perioden al-Bashir har styrt Syria.

Presidenten lovet i helgen at unntakstilstanden i landet, som har vart siden 1960-tallet, skal oppheves. Men heller ikke dette har så langt stagget protestene.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter