Nyheter

Marte: Mediestyret i Stortinget frydet meg

Marte Wexelsen Goksøyr sier hun ikke har blitt brukt som en brikke i et politisk spill regissert av Kristelig Folkeparti.

– Jeg hadde et personlig ønske om å stille statsminister Jens Stoltenberg spørsmål på bakgrunn av hans tidligere løfte til meg om at denne regjeringen ikke vil innføre 'danske tilstander' i Norge, skriver hun i leserinnlegget Hva var det uverdige?i Aftenposten torsdag.

Her retter hun spesielt kritikk mot Marianne Aasen (Ap), og hennes utsagn om at det er betenkelig at mennesker med Downs syndrom skal ha adgang til Stortingets vandrehall.

– Til Marianne Aasen og andre som mener som deg: Jeg har Downs syndrom, og jeg ønsker å bli tatt alvorlig! skriver hun. – Dette er en sak som angår meg særlig, i og med at dere med dette forslaget om tidlig ultralyd til alle gravide er i ferd med å utrydde mennesker med Downs syndrom.

Marianne Aasen på sin side mener at hun er misforstått i denne saken.

– Jeg har reagert på bruken av Stortingets vandrehall når det er spørretime, ikke på Wexelsen Goksøyrs deltakelse i debatten. Hun er åpenbart en oppegående kvinne som absolutt fortjener å bli hørt, skriver hun i innlegget TV-dramaturgi i vandrehallen i Aftenposten.

Siden Marte Wexelsen Goksøyr stilte opp i Stortingets vandrehall onsdag 16. februar har debatten rast, både på verdidebatt og i andre debattfora. Goksøyr selv synes det har vært positivt å bli hørt, skriver hun.

– Belastningen og det tøffe er politikernes usanne og ulne svar.

LES OGSÅ: Marte ønsker seg TV-sendt unnskyldning fra Jens

LES OGSÅ: Goksøyr taler på verdisamling

LES OGSÅ: Marte med Downs: Har ikke jeg rett til å leve?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter