Nyheter

Redd Barna: En million barn i fare i Libya

Slår alarm om den humanitære situasjonen.

En million barn er truet av krisen i Libya, advarer Redd Barna i Storbritannia. Organisasjonen har snakket med barn og familier som bor i byene vest i landet hvor kamphandlingene raser.

– Jeg er kjemperedd, jeg føler meg ikke trygg og er redd for at jeg skal bli foreldreløs, sier en 13 år gammel gutt fra Tripoli.

– Jeg har hørt at fedre til venner av meg er blitt tatt, og at de har forsvunnet, legger han til.

Det bor ca. 700.000 barn i hovedstaden Tripoli. Det er vanskelig å si hvordan den humanitære situasjonen i byen er fordi det er umulig å få inn uavhengige observatører.

Men Redd Barna sier at rapporter fra byen tyder på at skoler er stengt, og at mange holder seg hjemme for å slippe kontroller av sikkerhetspolitiet som patruljerer gatene.

Organisasjonen har fått snakket med folk i den opposisjonskontrollerte byen Zawiyah. Der forteller en kvinne om frykten for å bli fanget av kamphandlinger.

– Jeg har hørt at leiesoldater omringer området og at de hindrer forsyninger i å nå fram til oss. Jeg frykter at det blir matmangel som følge av beleiringen, sier hun.

Den britiske Redd Barna-sjefen Gareth Owen understreker at barna er spesielt sårbare.

– Situasjonen i landet kan fort komme ut av kontroll, og det vil bli bety en katastrofe for hundretusenvis av barn, sier han.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter