Nyheter

Kirke i USA får demonstrere ved begravelser

Kirke-protest mot homofili.

USAs høyesterett fastslår at et kristent kirkesamfunn har rett til å demonstrere under militære begravelser. Kirkens medlemmer mener Gud er sint på USA fordi landet tolererer homofili.

Høyesterett i Washington avsa onsdag kjennelse for at Westboro baptistkirke må få holde demonstrasjoner under begravelser av falne soldater. Retten til dette er forankret i USAs grunnlov, het det i kjennelsen.

– Ytringer er mektige. De kan oppildne folk til handling, bevege dem til både glede og sorg, og – som i dette tilfellet – skape stor smerte, heter det i kjennelsen som landets øverste domstol kom fram til med åtte mot én stemme.

Domstolen ga dermed ikke mannen som hadde saksøkt Westboro baptistkirke, medhold. Saksøkeren var faren til en drept soldat som opplevde det som dypt krenkende at medlemmer av kirken demonstrerte under sønnens begravelse

Demonstrantene bar plakater med harde utsagn ved begravelsen av marineinfanteristen Albert Snyder som falt i Irak i 2006, og som ikke var homofil. På plakatene sto det likevel slagord som «Gud hater deg», «Du havner i helvete» og «Gud være lovet for døde soldater».

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter