Nyheter

Her møter Vaksine-Høybråten Bill Gates

Mobiliserer for nye vaksiner mot lungebetennelse og diare.

Dagfinn Høybråten har vært på rundtur til en rekke partnere for den globale vaksinealliansen GAVI der han er nyvalgt styreleder. En av dem han møtte, var Bill Gates, Microsoft-gründer.

Å mobilisere ressurser for å sikre barn i fattige land tilgang til de nye vaksinene mot diare og lungebetennelse. Det var hovedpoenget med rundturen, skriver KrF på sine nettsider.

– De nye vaksinene kan forhindre nær fire millioner unødvendige dødsfall de neste fem årene. Det krever at kostnadene på vaksiner drives ned, at eksisterende bidragsytere trapper opp sin innsats og at nye kommer med, sier Høybråten som møtte UNICEF, Verdensbanken, USAs administrasjon og den amerikanske kongressen.

Han møtte Bill Gates i Seattle. Gates er en sterk forkjemper for vaksinering av verdens barn og en viktig støttespiller for GAVI. De to drøftet blant annet opplegget for en stor konferanse om ressursmobilisering. Den skal finne sted i London 13.j uni etter invitasjon fra den britiske regjeringen.

- GAVI skal fylle et behov på 3,7 milliarder dollar for å kunne gjennomføre sine vaksineplaner de neste fem årene, sier Høybråten som sier han er nøktern optimist med hensyn til mulighetene for å møte dette behovet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter