Nyheter

Fortsetter sultestreiken

De rundt 50 etiopiske asylsøkerne som har søkt tilflukt i Oslo domkirke, besluttet onsdag å fortsette sultestreiken.

På et møte ble det diskutert en løsning med å fortsette aksjonen, men å avslutte sultestreiken.

– Vi ble enige om å drikke vann. Men vi skal ikke spise noe, opplyser talsperson Bizualem Beza.

Han forteller at stemningen er god blant kirkeasylantene.

– Vi har fått tepper og varme, sier Beza.

LES MER: Biskopen: La asylsøkerne få et verdig liv her og nå

Reagerer på Stoltenberg. Han reagerer på uttalelsene som statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har kommet med. Blant annet sier statsministeren at regjeringen vil ikke legge til rette for at det skal lønne seg for asylsøkere som har fått avslag, å være ulovlig i Norge. Han viste også til at det arbeides med å få til en returavtale med Etiopia.

– Galskapen må stoppes. Jeg oppfordrer det norske folket til å legge press på Jens Stoltenberg for å stoppe planen om å sende oss tilbake, sier Bizualem Beza.

Han understreker at de som har søkt tilflukt i kirken, har vært aktive i opposisjonen i Etiopia.

LES MER: Etiopiere: Vi vil demonstrere i månedsvis

– Kollektiv behandling. Mange av etiopierne som sultestreiker i Oslo domkirke, har hatt skattekort og dermed muligheten til å forsørge seg selv i en årrekke, til tross for at de er papirløse asylsøkere med avslag.

Fra nyttår mistet de imidlertid muligheten til å få skattekort.

Sultestreiken startet mandag etter en demonstrasjon foran Stortinget i protest mot det etiopierne hevder er en kollektiv behandling av asylsøknadene. Utlendingsdirektoratet avviser disse påstandene.

LES MER: 'Vi blir her til vi får beskyttelse'

– Rydd opp. Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) mener myndighetene fraskriver seg ansvar og ikke har tenkt på konsekvensene ved innskjerpingen av reglene for papirløse asylsøkere.

– Disse menneskene har tatt ansvar for seg selv og skaffet seg et selvstendig liv i Norge. Systemet har vært akseptert fra begge sider, for eksempel har Oslo kommune vært arbeidsgiver for mange av disse. Når man skal rydde opp, kan man ikke legge alt ansvaret over på den ene parten, sier generalsekretær Ann-Magrit Austenå til Aftenposten.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter