Nyheter

Fransk minister møtt av raseri i Gaza

Demonstranter prøvde fysisk å stoppe statsråd.

Den franske utenriksministeren Michèle Alliot-Marie ble møtt av rasende palestinske demonstranter som fysisk prøvde å stanse besøket hennes på Gazastripen fredag.

Folkemengden prøvde å stanse utenriksministerens bil da hun kom til Gazastripen.

– Kom deg ut av Gaza, sto det på plakater, og flere la seg ned i veien foran bilen.

Rasende mennesker hamret løs på kolonnen med knyttnevene. Noen kastet sko, og en av demonstrantene hoppet opp på taket på av en av bilene. En av demonstrantene langs veien holdt opp et bilde at den franske utenriksministeren med et stort, rødt kryss malt over.

Presset. Da hun besøkte al-Quds-sykehuset senere, var det møtt opp rundt 30 mennesker som ropte mot utenriksministeren og dyttet og presset sikkerhetsvaktene for å nå Alliot-Marie.

Mange av demonstrantene var slektninger til palestinske fanger i israelske fengsler.

– Det var ikke veldig alvorlig. Blant demonstrantene var det mødre hvis sorg jeg forstår, men det var andre med andre intensjoner, sa den franske utenriksministeren etter uroen.

Alliot-Marie traff torsdag foreldrene til den bortførte, israelske soldaten Gilad Shalit i Jerusalem, et besøk som har skapt raseri på Gazastripen etter at hun ikke skal ha nevnt palestinske fanger i Israel.

Feilsitert. Etter besøket ble hun blant annet sitert på israelsk militærradios arabiskspråklige nettside på at EU må fordømme krigsforbrytelsen Hamas begår ved å holde Gilad Shalit fanget.

Det hun i virkeligheten sa, var ifølge AFP at hun skulle fortelle EU at fangen må få besøk av Røde Kors. Gilad Shalits far ba henne så om å prøve å få EU til å fordømme bortføringen av sønnen som en krigsforbrytelse.

Shalit ble bortført da Hamas gjennomførte et angrep over grensen til Israel i juni 2006. Hamas krever at flere hundre palestinske fanger settes fri som motytelse.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter