Nyheter

Alvdal-offer møtte moren i trappen

Nektet å forklare seg etter ufrivillig møte.

En av de fire fornærmede nekter å forklare seg for retten i Alvdal-saken etter uforvarende å ha støtt på moren utenfor tinghuset i Elverum.

– Nei, svarte den unge kvinnen da tingrettsdommer Tom Urdahl spurte om hun var villig til å forklare seg under siste halvdel av tirsdagens rettsforhandlinger i Alvdal-saken.

I motsetning til andre vitner i straffesaker plikter ikke slektninger å forklare seg om familiemedlemmer.

Den nå 18 år gamle kvinnen og hennes mor tok en røyk sammen på tinghustrappen under en pause i rettsforhandlingene i overgrepssaken fra Alvdal, ifølge kvinnens bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen.

18-åringen hadde satt som ufravikelig krav at foreldrene, som står tiltalt i saken, ikke skulle være til stede i salen under hennes forklaring.

– Med så mange til å passe på henne, er jeg ikke veldig imponert. Dette er forferdelig, sa Urdahl da Bohinen gjorde retten oppmerksom på møtet.

Retten har oppnevnt en representant for barnevernet til å ivareta den unge kvinnen i forbindelse med vitneprovet. Ingen kunne redegjøre for hvordan hun alene fikk forlate tinghuset uten at noen sørget for at hun ikke risikerte å støte på foreldrene.

– Vi har betalt en kvinne fra barnevernet for å passe på henne. Jeg skjønner ikke at det går an, sa Urdahl.

I mangel av kvinnens vitneprov, vil aktoratet spille av et opptak av hennes politiavhør.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter