Nyheter

Pastor dømt for rising av barna

En pastor og hans kone er begge dømt til 60 dagers betinget fengsel for å ha straffet barna sine med klaps på baken.

Bergen tingrett mener at den fysiske avstraffelsen paret har praktisert overfor sine små barn, i form av knipsing på hånden og klaps på baken, må straffes, skriver bt.no.

Ifølge dommen fra Bergen tingrett tok paret oppdragelsen på alvor. De diskuterte mye, leste bøker og rådførte seg med andre foreldre. De ville lære barna at valgene de tok, fikk konsekvenser. Det endte med at de jevnlig tok barna med inn på badet, dro ned buksene på dem og slo dem på baken med flat hånd.

– Det står ikke i noen fagbøker at det er smart eller greit å slå barn. Dette kan de ikke ha lest i moderne bøker, for så vidt ikke i gamle bøker heller. De må ha lest Bibelen. Jeg kjenner ikke til noe annet sted der det står at det er greit å slå barn, sier professor i pedagogikk ved Universitetet i Oslo, Stein Erik Ulvund.

Pastorens forsvarer, advokat Jostein Alvheim, opplyser at hans klient vurderer å anke. Han sier også at barnevernet tidligere har vært på hjemmebesøk hos paret for å observere foreldre og barn, og at de valgte å avslutte saken.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter