Nyheter

Moderate muslimer støtter drap på guvernør

Salman Taseer ble drept etter å ha forsvart kristen kvinne.

Fem hundre moderate lærde muslimer advarer pakistanerne mot å vise sorg over drapet på en guvernør som var motstander av landets strenge blasfemilov.

Jamaat-e-Ahl-e-Sunnat Pakistan-gruppen av lærde, som selv er innbitt motstander av Taliban og militante islamske opprørere, regnes for å være representativ for den moderate Barelvi-retningen av sunni-islam.

LES MER: Guvernør forsvarte kristen kvinne - nå er han drept

Men de har ledet an i demonstrasjonene til støtte for blasfemi-loven, som nyter bred støtte i et land der 95 prosent er muslimer.

Det illustrerer hvor vanskelig det kan være for USA og andre utenforstående å overtale pakistanske ledere til å slå ned på religiøs ekstremisme.

LES MER: Utlover dusør for å drepe blasfemidømt kvinne

Få politikere tør som guvernør Salman Taseer å framstå som svake når det gjelder å forsvare islam.

Taseer var en liberal politiker som sto president Asif Ali Zardari nær, og drapet på ham på åpen gate i Islamabad tirsdag styrker oppfatningen av en regjering som ikke er i stand til å stabilisere Pakistan.

LES MER: Imamer raser mot kristen dødsdømt kvinne

Taseer, som var guvernør i Punjab, ble drept av en av sine livvakter som etterpå begrunnet drapet med at han var sint på guvernøren fordi han var imot blasfemiloven.

«Over 500 lærde i Jamat-e-Ahl-e-Sunnat råder muslimer til ikke å be for guvernør Taseer under begravelsen,» heter det i en uttalelse fra gruppa.

LES MER: Pakistan: Drept etter blasfemianklager

«Ingen bør heller vise sorg eller sympati etter hans død, siden de som støtter blasfemi av Profeten, selv er blasfemiske,» heter det videre.

Gruppa framhever også det den kaller drapsmannens mot og religiøse overbevisning, og sier at han vil gjøre muslimer over hele verden stolte.

LES MER: Sultan: Dødsdom i strid med islam

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter