Nyheter

Kartlegger mulig overgrepssak i Gambia

Norsk 45-åring pågrepet.

Både politiet, Utenriksdepartementet og Kripos måtte på banen da det onsdag ble kjent at den 45 år gamle telemarkingen var blitt pågrepet av politiet i Gambia søndag. Han er mistenkt for seksualforbrytelser etter at politiet fant seks barn i leilighetens hans og flere minnepinner med bilder av barn.

Ifølge VG skal 45-åringen ha blitt siktet for seksuell omgang med en gambisk gutt på under 10 år i en leilighet i hovedstaden Banjul.

– Vi holder på å sette oss inn i saken og arbeider med å få kontakt med vedkommende, sier pressevakt Kjetil Elsebutangen i UD til NTB.

Dømt tidligere. Den flere ganger overgrepsdømte nordmannen ble pågrepet etter at norsk politi hadde sendt en bekymringsmelding til gambisk politi. 45-åringen ble i 2006 dømt for over 100 overgrep mot sin egen sønn, som ennå ikke var fylt ti år da overgrepene tok slutt i 2002.

I 2004 ble han også dømt for overgrep mot flere mindreårige til en straff på to år og sju måneder.

Han var under etterforskning i Norge etter å ha blitt anmeldt i høst, men politiet fant ham ikke og før jul reiste mannen til Gambia.

Norsk bistand. – Det er Oslo politidistrikt som har det formelle ansvaret med saken, men ettersom kontakten med gambisk politi går gjennom Interpol-samarbeidet er også Kripos involvert, forteller rådgiver Silje Kirkegaard til NTB.

Når en nordmann blir pågrepet for straffbare forhold i utlandet kan norske myndigheter bistå med hjelp til grunnleggende behov, som mat og klær, og til å finne en advokat. Advokatutgiftene må derimot betales fra egen lomme.

I enkelte tilfeller kan en norsk advokat, etter søknad, få støtte fra fylkesmannen til å ivareta den pågrepnes interesser.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter