Nyheter

Millionær byttet adresse – fikk uføretrygd

Fikk psykiske plager etter narkotikadom.

Etter å ha søkt fire ganger om uføretrygd i Oslo uten hell, meldte den 43 år gamle mannen flytting til Sandnes. Da ble søknaden innvilget.

Psykiateren som vurderte mannen for Nav Vestre Aker i hovedstaden, mente 43-åringen var arbeidsfør. Seks andre spesialister var uenige og mente de psykiske plagene han fikk mens han sonet en lengre narkotikadom gjorde at han ikke var i stand til å jobbe, skriver VG.

Ett år etter at han hadde sonet ferdig en dom for forsøk på å smugle over hundre kilo cannabis, arvet mannen verdier for 10 millioner kroner etter sin far. Mens han sloss mot Nav har han tæret på arven. Vel 1,2 millioner kroner skal være brukt opp.

– Nav har sett bort fra min klients tidligere opplysninger og tatt utgangspunkt i sin egen psykiaters uttalelser som inneholder feilaktige opplysninger, sier mannens advokat, John Arild Aasen. Han er glad saken har løst seg, men synes saken viser at systemet fungerer tilfeldig.

Direktør for ytelser i Nav, Hilde Olsen, sier det ikke er grunn til å tro at Rogaland og Oslo har ulik praksis når søknader behandles.

– På generelt grunnlag kan vi si at helsesituasjonen kan forandre seg fra ett tidspunkt til et annet. Slike forandringer kan være avgjørende for om kravene til uførepensjon er oppfylt, sier Olsen. Saken til den 43 år gamle mannen undersøkes nå av etaten.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter