Nyheter

Fikk adoptivbarn i julegave

Foreldreløse barn fra Haiti feirer jul med ny familie.

Spente foreldre i Paris fikk årets fineste julegave da de tok imot sine adoptivbarn fra Haiti på flyplassen.

Ett fly som landet i Paris julaften, var ekstra spesielt. Om bord var 84 barn fra Haitis hovedstad Port-au-Prince. Onsdag kom den første flygingen med 114 haitiske barn. Begge de to flygingene var bestilt av franske myndigheter.

Pakket i varmetepper. I Paris har ekstremkulden ført til at mange av flyene blir holdt på bakken, og etter å ha ankommet fra varmen i Karibia, ble barna båret utendørs noen meter i lett snøfall, før de kom inn i varmen i terminalen. Mange av dem var pakket inn i varmetepper.

Det var også noen foreldre om bord i flyet, blant annet Ludovic Dehans fra Sørøst-Frankrike

– Da jeg var der borte, så hørte jeg at jeg kunne bli med ham på turen over, sier Dehans mens han holder to og et halvt år gamle Maxime i armene.

Faren fikk den nødvendige dokumentasjonen onsdag og sier han nå skal ta med seg Maxime til hans nye hjem der han skal møte sine to adoptivsøstre Julia og Marie-Canise.

Utsatt etter jordskjelv. Totalt 318 barn er blitt adoptert fra Haiti gjennom et spesialprogram som skulle få dem til Frankrike etter det kraftige jordskjelvet som rystet det fattige landet for nesten et år siden.

Adopsjonsprosessen var allerede i gang da jordskjelvet rammet 12. januar, og over 250.000 mennesker døde. Adopsjonene ble utsatt, og en del dokumentasjon forsvant under katastrofen.

Barna ble møtt av et helseteam i Paris hvor de fikk helsepass etter at de kom fra Haiti hvor en koleraepidemi har tatt livet av ytterligere 2.500 mennesker.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter