Nyheter

Israel vurderte å saksøke NRK

Israels ambassade i Oslo vurderte å saksøke NRK i fjor fordi de mente dekningen av Gaza-krigen var unyansert.

Det kommer fram av rapporter fra den amerikanske ambassaden som er utarbeidet etter fortrolige samtaler mellom amerikanske og israelske diplomater.

Rapportene har USAs ambassade sendte hjem til Washington. Senere er de lekket til nettstedet WikiLeaks, som har gitt Aftenposten og Svenska Dagbladet tilgang til dokumentene.

Av rapportene går det blant annet fram at israelerne utelukker en norsk rolle i noen fredsforhandlinger så lenge vi har en rødgrønn regjering. Tvert om mener israelske diplomater at antisemittismen i Norge økte etter Gaza-krigen for to år siden. Og Israel skal ifølge amerikanerne ha uttrykket tvil om at Stoltenberg-regjeringen «noensinne vil oppføre seg moderat overfor Israel».

Rapportene er også utstyrt med amerikanske kommentarer. Av disse går det blant annet fram at amerikanske diplomater i Oslo ser på den norske regjeringen som hemmelige sympatisører av Hamas, som anses som terrorister av Israel og USA:

«Selv om de vil nekte for det, er det klare tegn til at kontakten med Hamas ikke bare handler om et taktisk behov for dialog, men også om at de på et nivå støtter Hamas’ posisjon,» skrev daværende ambassadør Benson K. Whitney i et notat i februar 2009.

Ifølge en israelsk diplomat må norske myndigheter med SV-leder og statsråd Kristin Halvorsen i spissen, samt norske medier, påta seg mye av ansvaret for det de mener er en økende antisemittisme i Norge.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter