Nyheter

Avviser nye Midtøsten-samtaler

Vil ha resolusjon mot Israels bygging på Vestbredden.

Den arabiske liga gjør det klart at det ikke er aktuelt med nye Midtøsten-forhandlinger før USA legger fram et seriøst fredsforslag.

Utenriksministrene i Den arabiske liga kunngjorde onsdag etter et møte med palestinernes president Mahmoud Abbas i Kairo at de vil ha en resolusjon i FNs sikkerhetsråd mot Israels fortsatte bygging på den okkuperte Vestbredden.

De arabiske utenriksministrene mener at det ikke er noe poeng i nye samtaler før USA legger fram et seriøst forslag til hvordan konflikten mellom Israel og palestinerne kan avsluttes.

Ligaens generalsekretær Amr Moussa sier at arabiske ambassadører i FN er bedt om å legge fram et forslag i FN som fastslår at byggevirksomheten på Vestbredden er ulovlig, og som kan tvinge Israel til å stanse den.

Moussa ba USA, som tidligere har lagt ned veto mot resolusjoner som kritiserer Israel, om ikke å legge hindringer i veien for en ny resolusjon.

Utenriksministrene møtte også USAs Midtøsten-utsending George Mitchell som er i Midtøsten for å møte både den israelske og den palestinske siden.

Palestinerne trakk seg fra de direkte samtalene med Israel etter at USA ikke greide å overtale Israel til å forlenge byggestansen på Vestbredden.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter