Nyheter

Berlusconi vant avstemninger

Italias statsminister Silvio Berlusconi unngikk mistillit.

Silvio Berlusconi overlevde så vidt mistillitsvotumet i det italienske underhuset tirsdag, og han blir dermed sittende som statsminister.

Berlusconi fikk støtte fra 314 representanter, mens 311 stemte for mistillitsforslaget.

Tidligere tirsdag unngikk statsministeren mistillit i senatet, der 162 av 308 representanter ga sin støtte til den hardt pressede lederen.

Berlusconi blir dermed sittende, men med støtte fra et syltynt flertall i nasjonalforsamlingen. Fremtiden til regjeringen er derfor svært usikker.

Det var på forhånd ventet at Berlusconi skulle overleve avstemningen i senatet, men i underhuset ble det svært jevnt.

Nytt samarbeid. Dagen før avstemningen strakte Berlusconi ut en hånd til opposisjonen om nytt samarbeid, og statsministeren sa samtidig at det er galskap å felle regjeringen i dagens vanskelige økonomiske situasjon.

Men selv om den 74 år gamle milliardæren vant avstemningene tirsdag, kan det bli nyvalg i mars.

– Jeg tror nyvalg er det mest sannsynlige selv om han overlever avstemningen, fordi regjeringspartneren Lega Nord ikke vil sitte i en svak regjering og ikke ønsker kristeligdemokratene inn i regjeringen, sier den italienske journalisten Jacopo Barrigazzi, som skriver for blant andre Newsweek, til NTB.

Skandaler. Tillitsvotumet tirsdag ble avholdt som følge av at Berlusconis tidligere allierte Gianfranco Fini og om lag 40 andre parlamentarikere sluttet å støtte regjeringskoalisjonen tidligere i år.

Avhopperne sier de ikke lenger kan ha en statsminister som er innblandet i så mange sexskandaler og anklager om korrupsjon. De hevder Berlusconi ikke har klart å gjennomføre sentrum-høyre-plattformen regjeringen ble dannet på etter forrige valg, melder BBC.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter