Nyheter

– Mer romantikk enn sex

Klagestormen har knapt lagt seg etter den omdiskuterte serien Trekant før NRK lanserer sjekkeprogrammet «Dating i mørket».

Den nye realityserien lanseres rett over nyttår og skal lokke «unge voksne» til TV-ruten i vinter.

Statskanalen ble nedringt av klager da seksualopplysningsprogrammet Trekant ble lansert. Programskaperne av Dating i mørket tror ikke det samme kommer til å skje denne gang.

– Vi spiller mer på romantikk enn på sex, sier prosjektleder Anne Marie Kvassheim til NTB om serien på åtte episoder. Den ble spilt inn på hemmelig sted på Askøy utenfor Bergen.

Alvorlig undertone. Kvassheim legger vekt på at programmene skal være underholdende og morsomme, men samtidig ha en litt alvorlig undertone.

– Jeg syns resultatet er blitt svært godt, og det takket være de flotte deltakerne. Programmet er helt avhengig av det, sier hun.

I hvert av programmene skal tre single gutter og tre single jenter bo i hver sin etasje i et hus. De får bare anledning til å møtes og bli kjent i et bekmørkt rom. Ved hjelp av infrarøde kameraer får TV-seerne med seg det deltakerne ikke ser.

«Uskyldig» serie. Gina Fjellheim (28) og Magne Seierslund (27) deltar i ett av de første programmene i Dating i mørket. De karakteriserer den som «uskyldig».

– TV-serien skaper spenning rundt kjærlighet, og jeg har aldri vært redd for å bli eksponert på en ubehagelig måte, sier Fjellheim.

For Seierslund var det viktig å opptre naturlig, selv om han visste at TV-kameraene sto på.

– Jeg har bare prøvd å være meg selv, og står for det, sier 27-åringen.

Spilt i 20 land. TV-serien på NRK3 er i utgangspunktet bygd over samme lest som en nederlandsk produksjon, til nå spilt i over 20 land.

I NRKs produksjon er deltakerne i aldersgruppen 23 til 37 år.

I løpet av de to første ukene på nyåret vil NRK ha premiere på til sammen 18 programmer.

Dramaserien «Koselig med peis», dokumentarserien «Hvem tror du at du er?» og «Kjendisbarnevakten» er blant programmene det er stilt høye forventninger til. Fellesnevneren for disse er den høye kjendisfaktoren. ©NTB

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter