Nyheter

Krangel etter henrettelse av nisse

Først ble nissen makabert henrettet av pastoren. Så ble han reddet av sinte naboer.

Pastor Jon Knudsen i Løkken Frikirke ble mektig upopulær i Danmark etter at han for to år siden kalte nissepynting for djeveldyrkelse.

– Nissen er en avgud. Setter du en avgud opp, påkaller du demoner. Får du demonenes oppmerksomhet kan det skape ulykker og splid i familiene, sa Knudsen ifølge Nordjyske Stiftstidende.

Forsakelse. I år har pastoren gått enda kraftigere til verks i kampen mot uvesenet. Mandag henrettet han «julemanden» ved å henge ham opp etter halsen i kirkebyggets møne. Nissen var påhengt en plakat med teksten «Vi forsaker djevelen og alle hans gjerninger og alt hans vesen».

Noen timer etter at Nordjyske Stiftstidende hadde skrevet om saken, ble nissen klippet ned av ukjente gjerningsmenn. Tyveriet ble anmeldt til politiet av pastoren.

Ikke lenge etter sto en av naboene, Martin Svendsen, fram og sa at det var han som hadde fjernet nissen.

Har det godt. – Jeg har ikke tatt den. Jeg har lånt nissen. Den hadde det veldig dårlig. Den hang i en galge, og det ble barna lei seg av, sier Svensen og lover å levere nissen tilbake – etter jul.

Han er ikke redd for politiet, men forteller at nissen nå sitter på et loft og hygger seg med en tallerken risgrøt.

Pastor Knudsen har på sin side laget nettsiden www.nisseinfo.dk der han orienterer om sitt prinsipielle syn på nisser. Han har også lagt bilder av den henrettede nissen ut på Facebook. Her stiller han spørsmålet:

«Hvorfor reagerer mennesker aggressivt og med vrede når man kaller nisser for satans hjelpere. Hvorfor er de så viktig i dag?»

Les mer om mer disse temaene:

Alf Gjøsund

Alf Gjøsund

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter