Nyheter

Erklærte seg ikke skyldig i overgrep mot gatebarn

En 41 år gammel tidligere hjelpearbeider fra Karmøy erklærte seg ikke skyldig i seksuell omgang med sju brasilianske gatebarn.

41-åringen står tiltalt for overgrepene som skal ha skjedd over en 20-årsperiode. De yngste gatebarna skal ha vært under ti år da overgrepene fant sted, melder TV 2.

Saken ble rullet opp i kjølvannet av TV 2s dokumentarprogram «Pastorens hemmelighet», der en norsk pastor innrømmet seksuelt misbruk av unge gutter.

Mannen som er tiltalt for de seksuelle overgrepene bodde i en periode sammen med den tidligere pastoren i Brasil.

Strafferammen på de alvorligste tilfellene er 21 år.

Det er satt av tre uker til rettssaken.

Videoavhør. Saken mot pastoren har stått i stampe, blant annet fordi politiet har hatt behov for å foreta et nytt rettslig avhør av gategutten Paulo som skal ha blitt utsatt for overgrepene.

Ifølge TV 2 ble saken først henlagt fordi pastoren skal ha sagt at overgrepene tok slutt i 1990. Paulo skal imidlertid ha sagt at de fortsatte i Brasil fram til 1995 og etterforskningen ble gjenopptatt.

Utstyr montert. – Vi har montert utstyr i Haugaland tingrett for å ta opp avhør fra fjerne deler av verden med lyd og bilde. Det vil virke som et rettslig avhør. Dermed kan vi få avhørt Paulo som er fornærmet i saken, sier politiadvokat Brita Lysaker ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

Hun bekrefter at politiet har vurdert om saken er foreldet, men legger til at det avhenger hva Paulo har å si.

– Etter avhøret tar vi den endelige avgjørelsen. Han har sittet i fengsel i Brasil. Det har vært en utfordring. Jeg håper vi får til dette snarest mulig, sier Lysaker som håper de kan få gjennomført videokonferansen snarest mulig. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter