Nyheter

‘Hele Tromsø’ samlet til moskédebatt

Sterkt engasjement om moské kostet av saudiarabere.

Debatten om en ny moské i Tromsø finansiert med saudiarabiske penger engasjerte sterkt.

Byens storstue – kulturhuset – ble fylt til randen da Minoritetspolitisk tenketank arrangerte sitt første dialogmøte utenfor Oslo noen gang.

Initiativtaker og debattleder Abid Raja sier til NTB ved møtestart at Tromsø trenger å ta diskusjonen om byen ønsker at en arktisk moské skal bygges for saudiarabiske penger.

Svaret fra Frps innvandringspolitiske talsmann Per Willy Amundsen og Arbeiderpartiets leder i byutviklingskomiteen, Eduardo da Silva, er et utvetydig nei.

Amundsen karakteriserte den saudiarabiske utgaven av islam, Wahhabismen, som en like mørk ideologi som nazisme og kommunisme.

Lederen for islamsk råd i Norge, Senaid Kobilica, sa i sitt åpningsinnlegg at han hilser denne debatten velkommen. Kobilica viste til at det ikke er en eneste moské bygd i Norge for penger fra Saudi-Arabia.

Sandra Maryam Moe leder Alnor senter som er lovet 20 millioner kroner fra en anonym saudiarabisk forretningsmann til et praktbygg i Tromsø.

Hun avviste å avsløre hvem den saudiarabiske forretningsmannen er, og høstet kritikk fra flere hold. En representant for den andre eksisterende moskeen beklaget at hun var så lite åpen om finansiering.

– Det er helt klart at muslimene i Tromsø trenger en ny og større moské. Da vi feiret id sist var vi nødt til å leie en idrettshall, sa moskélederen.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter