Nyheter

Politiet håper på DNA-spor i Malmö

Analyserer klær etter at butikkeier fikk springskalle.

Svensk politi håper å ha sikret seg DNA-spor fra personen som står bak en rekke skyteepisoder i Malmö.

Lørdag ble det skutt mot butikken til en skredder og frisør i Malmö. Ingen skudd gikk inn i lokalet til eieren Naser Yazdanpanah (57), som grep tak i den antatte gjerningsmannen og ble skallet ned.

– Skredderen fikk en springskalle. Vi har sjekket for DNA, tatt med klær og prøver. Disse sender vi med en gang i morgen tidlig til kriminalteknisk laboratorium for analyse, sier Ewa-Gun Westford i Malmö-politiet til Aftonbladet søndag kveld.

Politiet håper på et raskt prøvesvar.

– Muligens har vi svar i slutten av uken, sier Westford.

Dersom prøvene inneholder DNA, kan politiet sammenligne det med tidligere dømte og siktede i DNA-registeret.

Vil ikke la seg skremme. Naser Yazdanpanah var søndag formiddag tilbake i butikklokalene for å betjene kunder. Han holder åpent 13 timer om dagen, sju dager i uka.

– Man må alltid kjempe, og nå mot den eller de som går omkring og skyter folk. Jeg vil ikke la dem tro at de har vunnet, sier han.

Politiet stanser nå alle menn som passer til signalementet av snikskytteren i Malmö. Minst et titall personer med innvandrerbakgrunn har det siste året blitt skutt mot av en ukjent gjerningsmann eller flere i byen.

Ingen vitner har kunnet gi et godt signalement av den eller de som skyter, men politiet har likevel dannet seg et slags bilde av en mulig gjerningsmann.

De aller fleste menn i alderen 20–50 år med nordisk utseende og en høyde på rundt 170–180 centimeter, og som har på seg visse typer klær, må nå regne med å bli stanset.

Falsk alarm. I løpet av helgen ble det registrert i alt tre nye skyteepisoder i Malmö. I tillegg har svensk politi fått inn en rekke falske alarmer.

– Fra klokka 20 har vi fått inn åtte–ti meldinger. Vi har rykket ut på alle, men ingen har vist seg å være skarpe, sier Sofie Österheim ved Skåne-politiets operasjonssentral søndag kveld.

I løpet av de siste dagene er det kommet inn rundt hundre tips i saken.

– Det er en stor jobb som tar lang tid, sier polititalsmann Charley Nilsson.

Natt til søndag ble en mann i 50-årene pågrepet og tatt inn til avhør, mistenkt for innblanding i skyteepisoden lørdag kveld. Mannen ble senere løslatt.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter