Nyheter

Dåpsopplæringspris til Trøndelag

Storfamiliesatsingen «3 go'e» i Sør-Innhead er tildelt Dåpsopplæringsprisen for 2010.

– I år går Dåpsopplæringsprisen til et tiltak som tar på alvor at foreldre og faddere er barnas viktigste trosopplærere. Ved å samarbeide tett med foreldre og faddere går trosopplæringen rett hjem, sa IKO-direktør Eigil Morvik da han onsdag formiddag delte ut prisen.

Tildelingen skjedde på trosopplæringskonferansen på Lillestrøm, der 1.500 mennesker ansatte og frivillige medarbeidere i Den norske kirke var samlet.

Stor glede. Og lederen av trosopplæringsarbeidet i Levanger, Okkenhaug og Ytterøy menigheter, Helga Mathea Nøst, gledet seg stort over prisen:

– Takk for prisen. Gjennom tre år har vi hatt mange gode opplevelser sammen med seks-, sju- og åtteåringer, deres storfamilie og fadderne. Vi håper og tror de har sett, hørt og smakt at Jesus er stor og god, og at kirken er deres, sa Nøst da hun hadde entret scenen for å motta Dåpsopplæringsprisen.

Stor overføringsverdi. – Prisvinneren virkeliggjør noe mange i kirken opplever som viktig, men som færre jobber systematisk med: kontakt med hjem, familie og faddere. Dette er et breddetiltak i trosopplæring som har stor overføringsverdi uavhengig av geografi og kirkelig kulturell tilhørighet, sa Eigil Morvik da han delta ut prisen på vegne av IKO – kirkelig pedagogisk senter.

Nye impulser. Visjonen for prosjektet «3 go'e» er at storfamilien, og fadderne, skal oppleve ting sammen og få nye impulser, som hjelper dem til å bli trygge på den kristne kulturen i hjemmet.

– Prisvinneren fokuserer på kirkens tre høytider, og gir både barn og voksne en utvidet forståelse og opplevelse av kjernestoffet i den kristne tro. For eksempel i forbindelse med jul inviteres storfamiliene til adventverksted der de lager en julekrybbe som alle får med hjem. De får også et fint hefte med enkle opplegg for hver søndag i advent. Slik dyktiggjøres menighetens barn, foreldre og faddere til å være tro- og tradisjonsformidlere, sa Morvik.

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

1

Mer fra: Nyheter