Nyheter

25 nye sykehjemsplasser etter fire rødgrønne år

Fra 2005 til 2009 økte antallet syke- og aldershjemsplasser i norske kommuner fra 41.027 til 41.052.

Etter fire år med rødgrønt styre er det bare bygget 25 nye sykehjemsplasser. Fremskrittspartiet betegner regjeringens sykehjemssatsing som mislykket.

– Kan umulig innfri.

Fra 2005 til 2009 økte antallet syke- og aldershjemsplasser i norske kommuner fra 41.027 til 41.052, og det siste året gikk tallet ned, viste tall

la fram tidligere i juli. Frps nestleder og medlem i helse- og omsorgskomiteen, Per Arne Olsen, mener Stoltenberg-regjeringen har mislyktes, skriver

.

– Så når Jens Stoltenberg nå lover sykehjemsplasser til alle som trenger det, er det et løfte han umulig kan innfri, så lenge regjeringen ikke er villig til å endre virkemidlene, sier Olsen.

LES MER:

Omsorgsboilger.

Kommunene har fått kraftige økninger i pengeoverføringene, men utbyggingen har i stedet kommet i form av 2.000 nye omsorgsboliger siden 2005. Forsker i helseøkonomi Hans Olav Melberg ved Universitetet i Oslo påpeker at dette er et billigere alternativ for kommunene.

– Det kan være et problem hvis man bare flytter utgifter til staten eller lar økonomiske hensyn gå foran behovet for mer omsorg, sier han til VG.

LES MER: Eldre vegrer seg mot sykehjem

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter