Nyheter

Minst 64 VM-tilskuere drept

To utesteder bombet i Ugandas hovedstad Kampala.

– Bombene var definitivt rettet mot VM-tilskuerne, sier den ugandiske politisjefen Kale Kayihura.

Eksplosjonene rammet en sportsklubb i den østlige delen av byen og en etiopisk restaurant. Ifølge politiet er til sammen 64 mennesker bekreftet drept, mens 65 er såret.

– Dette er åpenbart terrorisme, fastslår Kayihura.

Ifølge nettutgaven til avisa New Vision var det natt til mandag ubekreftede meldinger om eksplosjoner også i andre deler av hovedstaden.

Amerikaner drept. Tungt væpnede soldater sperret av området rundt den etiopiske restauranten etter angrepet. Spisestedet ligger i en bydel med mange puber som er populære blant fotballfans.

USAs ambassade i byen opplyser at én amerikaner ble drept i eksplosjonene, og politiet sier det er mulig at gjerningsmennene hadde som mål å ramme utlendinger.

En talsmann for USAs nasjonale sikkerhetsråd beskriver angrepene som feige og sier president Barack Obama sørger over de døde.

– USA er rede til å bidra med enhver form for hjelp som Ugandas regjering måtte be om, understreker talsmannen.

Anklager Al-Shabab. Ingen hadde natt til mandag tatt på seg skylden for angrepene. Men politisjef Kayihura retter fingeren mot al-Qaida og den islamistiske geriljagruppen Al-Shabab i Somalia.

Uganda har fredsbevarende soldater i Somalia, og opprørerne i landet har gjentatte ganger angrepet de utenlandske styrkene.

– Terrorisme er en moderne trussel. Dere kjenner regionen vi befinner oss i og vårt engasjement i Somalia, sa politisjefen til pressefolk ved den utbombede etiopiske restauranten søndag kveld.

Han pekte imidlertid også på opprørerne i den kristne gruppen Herrens motstandshær som mulige gjerningsmenn. De opererer i den nordlige delen av Uganda, langt unna Somalia.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter