Nyheter

Måkehater har blitt måkeelsker

Til tross for at de skriker og bærer seg, vil Odd Børretzen nå verne fuglene han er kjent for å hate.

Måkeskading, hets og få hekkende par bekymrer. Nå tar «måkehateren» Odd Børretzen til orde for å passe på fuglene.

Visa «Jeg hater måker» er brukt og misbrukt for å plage måker her i landet. Nå stiller artisten Odd Børretzen seg bak dyrevernorganisasjonen NOAHs initiativ om å motvirke hets av fuglene som mange steder langs kysten er i ferd med å forsvinne.

Børretzen har skrevet dette til NOAHs kampanje:

– Jeg tenker meg at hvis jeg en vårdag seilte ut fjorden og oppdaget at det var noe som manglet. En lyd? En del av fjordens og verdens bilde? Og etter en tid hadde oppdaget at det var ingen måker, verken svevende over meg eller flytende på vannet. Da hadde jeg blitt forskrekket og tenkt: Hva har skjedd? Hva betyr dette? Hvor mye mer er blitt borte, som jeg ikke har oppdaget ennå?

Ifølge NOAH er det nettopp dette som er i ferd med å skje. Måkene forsvinner fra kysten som følge av overfiske og miljøgifter. Samtidig blir mange utsatt for dyreplageri. De har i anledning kampanjen også laget en Facebook-side for nettopp måker.

– Å utsette måker for lidelse og forfølgelse fordi man «irriterer seg» over dem, er det bare virkelig tankeløse mennesker som kan gjøre. Det er vel slike som ikke forstår ironi heller, men bruker ethvert påskudd for å forfølge uskyldige dyr, sier Børretzen. Som nå hevder at han elsker måker. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter