Nyheter

Vil slippe inn sement og stål til Gaza

Men bare til godkjente prosjekter.

Utenriksministrene fra Spania, Frankrike og Italia skal besøke Gazastripen for å få opplysninger om Israels plan om å lempe på blokaden. Israelerne tillater nå innførsel av bygningsmaterialer til visse prosjekter.

Mandag publiserte israelske myndigheter sin svareliste over varer som ikke tillates inn til Gazastripen.

LES OGSÅ: Gaza får sjokolade, men ikke sement

Liste. Den nye blokadepolitikken innebærer nå at man går fra en «positiv» til en «negativ» blokade, det vil si fra en liste med tillatte varer til en liste med forbudte varer.

De forbudte produktene er blant annet våpen og ammunisjon og varer som kan bli brukt til å utvikle, produsere eller forsterke militærartikler.

Visse bygningsmaterialer som sement, ferdig betong og stålelementer, som også kan brukes til militære formål, tillates til en viss grad. Såfremt materialene brukes til byggeprosjekter i Gaza tillatt av den palestinske selvstyremyndigheten (PA) og er gjennomført og overvåket av verdenssamfunnet, kan de importeres til Gazastripen.

LES OGSÅ: KN ut mot Gaza-blokade

Delegasjon. Den israelske utenriksministeren, Avigdor Lieberman, inviterte i juni Italias utenriksminister Franco Frattini til å lede en EU-delegasjon til Gazastripen.

Frattini vil bli fulgt av sine franske og spanske kollegaer, henholdsvis Miguel Angel Moratinos og Bernard Kouchner, sa Spanias statsminister Jose Luis Rodriguez Zapatero mandag.

Det er fortsatt ikke offentliggjort noen dato for når besøket skal finne sted. (©NTB)

LES OGSÅ: Svensk havneblokade mot Israel innledet

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter