Nyheter

Flere tar ferien i Norge

Til tross for god økonomi velger sju av ti nordmenn ferie i Norge.

Mens nær halvparten av oss skal feriere kun i Norge, planlegger en firedel å reise både innenfor og utenfor landegrensene. En av fire legger all ferien til utlandet, skriver Nationen.

Færre utlendinger. Tallene, som er hentet fra Nationens distriktsbarometer, viser at norgesferier er stadig mer populært blant nordmenn.

– Disse tallene stemmer godt med vår oppfatning, sier Bjørn M. Bjerke, direktør i NHO Reiseliv.

– Vi så et stort fall i antallet utlendinger som besøkte Norge i 2009. Ting tyder på en vekst på én prosent i dette markedet i år, men med en nedgang på ti prosent i fjor, så kommer vi ikke opp på 2008-nivå for utenlandsmarkedet, altså, sier Bjerke, som dermed fremhever innenlandsmarkedet som spesielt viktig.

Promoterer Norge. – Svikten i utenlandsmarkedet gjør at det har vært viktig å opprettholde det norske markedet. Derfor har vi gått inn for økte markedsføringsressurser for å profilere norgesferier, og det kan se ut som om det lykkes, sier han.

Per Arne Tuftin er reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, og han bekrefter at alle kluter har vært satt inn på å få Ola og Kari nordmann til å bli turister i hjemlandet.

– Særlig de siste to årene har vi jobbet for å få flere nordmenn til å feriere i eget land. Vi vet at veldig mange nordmenn ønsker å ferie i Norge, men at man ofte ikke vet hvor man skal dra eller hva man skal gjøre. Da blir det nesten lettere å dra utenlands, sier Tuftin.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter