Nyheter

Biden: – Israel angriper neppe Iran

Israel vil neppe gå til militært angrep mot Iran, sier USAs visepresident Joe Biden. Han tror Kina vil godta at FN setter i verk en ny runde straffetiltak mot regjeringen i Teheran.

Biden sa torsdag til den amerikanske fjernsynskanalen ABC at de nye sanksjonene trolig vil bli vedtatt i slutten av april eller begynnelsen av mai. Israelerne vil neppe gjennomføre noen væpnet aksjon før disse tiltakene har fått en mulighet til å virke, mener han.

LES OGSÅ: - Israel har mistet retten til å eksistere

– Kina vil gå med på sanksjoner, og dermed står hele verden for første gang samlet i sin reaksjon mot at Iran trosser det internasjonale regelverket. Iranerne er mer isolert enn noen sinne, fortsatte den amerikanske visepresidenten.

– Venter. – Israelerne har gått med på å avvente resultatene av de nye diplomatiske tiltakene som USA vil sette i verk i samarbeid med europeiske stormakter og med NATO. Vi vil opprettholde presset mot Iran, sa Biden.

LES OGSÅ: – Iran kan lage atombombe om få år

I strid. Iran ligger i strid med store deler av verdenssamfunnet om landets kjernefysiske program. Landets ledere hevder at programmet er av rent sivil art og tar sikte på produksjon av kjernekraft, men vestlige nasjoner tror iranerne forsøker å skaffe seg atomvåpen.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter