Nyheter

- Prest betalte offer for å teie

Den katolske kyrkja i Nord-Irland møter nye skuldingar om sexovergrep mot barn.

Det kom i dag sterke skuldingar om at eit offer for sexovergrep vart betalt for å halde munnen. Biskopen av Derry heldt si hand over avtalen, melder den engelske avisa.The Guardian

Biskop Seamus Hegarty er ifølgje avisa nemnt som part i ein hemmeleg avtale etter at ei kvinne har sagt at ho vart misbrukt av ein prest i meir enn eit tiår, ifølgje dagens utgåve av Belfast Telegraph.

Ifølgje avisa gjekk avtalen ut på at offeret fekk 12.000 britiske pund, kring 110.000 kroner. Ho fekk også forbod mot å diskutere saka. Kvinna var åtte år då overgrepa starta i 1979. På 18-årsdagen fortalde ho derimot at ho var blitt misbrukt av ein prest.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter