Nyheter

Overveldet Jansrud fikk sølv i storslalåm

Roet seg ned med to timer på senga.

Kjetil Jansrud begynte å skjønne hva han hadde klart da han satt bak senen på Medals Plaza i Whistler og ventet på å få sølvmedaljen sin.

Det begynte virkelig å gå opp for meg da. Jeg satt bak senen her og kjente at det stemte, men det var greit å få to timer på senga og få roet det litt ned etter rennet, sa Jansrud til NTB etter premieutdelingen.

LES OGSÅ: Lund Svindal fikk gull, sølv og bronse i OL

Snakket med familien. Det var veldig bra å snakke med familien også. Da fikk jeg satt tingene litt i perspektiv, men nå er jeg overveldet. Jeg har fått sugd litt på den karamellen denne sølvmedaljen er for meg.

Jansrud imponerte med en fantastisk annen omgang i storslalåmrennet, for etter første omgang lå han så langt bak teten at de fleste tvilte på om det ville være mulig for ham å kjøre inn til en medalje. Han lurte faktisk selv også, men så gjorde Jansrud det han er aller best til: Han slo til med den beste omgangstiden i finaleomgangen, og det holdt helt til sølvmedalje foran lagkameraten Aksel Lund Svindal.

Forventer ingenting. Jansrud skal kjøre slalåmrennet i Whistler lørdag sammen med Lars Elton Myhre, Truls Ove Karlsen og Leif Kristian Haugen.

Jeg forventer ingenting i slalåm, for jeg har jo nesten ikke kjørt slalåm i år. I den disiplinen er veien fram veldig lang, men jeg stiller med håp om å gjøre en respektabel innsats. Dessuten er det moro å kjøre i OL, og det er spesielt moro å kjøre uten press, sa Jansrud.

Han kom til OL med to pallplasseringer fra verdenscuprennene i Kranjska Gora, og i Whistler har han vist stabilt god form og gjort en respektabel innsats i alle rennene.

Han kronet OL-innsatsen med storslalåmsølvet, men sier at det ikke betyr noe for slalåminnsatsen.

Jeg kommer i hvert fall ikke til å få problemer med å motivere meg og samle meg etter denne sølvmedaljen, sa han etter medaljeutdelingen tirsdag.

Gøy. Etter OL-festen i Whistler gleder han seg til å komme hjem til Kvitfjell. Jansrud har nærmest vokst opp i bakken, så nå skal han feire OL-sølvet med kjøring så å si på hjemmebane også.

Det kommer helt sikkert til å bli gøy på Kvitfjell, og håpet er at jeg skal være med å prege rennene der. Det klarte jeg ikke i fjor, men håper det blir annerledes nå. Det kan jo hende at det kommer mange kjente og ser på meg også. Jo, etter denne sølvmedaljen blir det spesielt å kjøre der i år, sa Jansrud.

Han sa også at han ikke har full oversikt over hvordan han ligger an i verdenscupen i storslalåm, men han tror nok at det viktigste for ham i Garmisch-Partenkirchen, der verdenscupfinalen går, blir å konsolidere stillingen sin i storslalåm.

Jeg kjenner at jeg begynner å bli fornøyd nå. Jeg vil ikke si at jeg er lei, men litt sliten føler jeg meg etter en lang sesong, sa Kjetil Jansrud på Medals Plaza i Whistler tirsdag kveld.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter