Nyheter

Kristen jente torturert til døde

En 12 år gammel kristen jente i Pakistan er død etter å ha blitt mishandlet av sin muslimske arbeidsgiver.

Familien til Shazia Masih sier til Christian Today at jenta både ble fysisk og psykisk mishandlet i hjemmet til den muslimske advokaten Chaudhry Mohammed Naeem i Lahore, hvor hun hadde jobbet de siste åtte månedene for å hjelpe sine fattige foreldre.

Press på politiet. Jenta ble fraktet til et hospital for behandling av skadene hun ble påført, men døde 22. januar. Mayo Hospital i Lahore beskrev dødsårsaken som «død på grunn av tortur».

Politiet i Lahore var først uvillige til å registrere et søksmål mot Naeem, men gjorde det da CLAAS, en organisasjon som støtter forfulgte kristne i Paklistan, la press på dem ved å kontakte menneskerettighetsadvokater og få saken ut i media.

Prøve å flykte. Den mistenkte advokaten prøvde å flykte før han ble arrestert av politiet to dager etter Shazia Masihs død. Han forklarte at han mishandlet jenta på grunn av dårlig oppførsel. Også advokatens kone og svigerinne ble arrestert

Vil bli straffet. Muslimer har siden arrestasjonen protestert utenfor politistasjonen i Lahore. De hevder arrestasjonen er ulovlig, og krever at Naeem øyeblikkelig blir løslatt.

Lokale og føderale politikere i Pakistan har imidlertid tatt dødsfallet alvorlig, og flere av dem har avlagt Shazia Masihs foreldre besøk, hvor de har forsikret at Naeem vil bli straffet.

Tusenvis møtte opp i begravelsen til Shazia Masih i Den katolske katedralen i Lahore. CLAAS sørger for at den avdøde jentas foreldre får den støtten de trenger.

Les mer om mer disse temaene:

Olav Solvang

Olav Solvang

Olav Solvang var kulturjournalist i Vårt Land i en årrekke, med særlig interesse for musikk. I 2019 utga han boka «Rytmer rett i hjertet - en beretning om den kristne populærmusikkens historie i Norge». Han anmelder populærmusikk for Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter