Nyheter

Professor provosert av Märthas 'glansbilde'

- Hvor er de mislykkede og nedbrutte i den nyåndelige «engleverdenen»? spør Notto Thelle. DEBATT: Tror du på engler?

- Den nyåndelige «engleverdenen» som prinsesse Märtha er en av talskvinnene for, er stort sett en verden i pastell og glanset papir, med regnbuer og vakre landskaper. Bildet av det såkalte «holistiske mennesket» viser unge, pene, velstående, velskapte og balanserte mennesker, sier teologiprofessor Notto R. Thelle i en pressemelding fra misjonsorganisasjonen Areopagos

- Hvor er de mislykkede og nedbrutte? spør han.

LES OGSÅ: Prinsessen har en engel

Alternativmesse. Førstkommende lørdag holder prinsesse Märtha Louise foredrag på Alternativmessen på Lillestrøm utenfor Oslo. Sammen med sin makker Elisabeth Samnøy skal prinsessen snakke om meditasjonsteknikker. Duoen er for tiden aktuell med boka «Møt din skytsengel».

Areopagos er til stede på Alternativmessen gjennom arbeidet «I Mesterens Lys». Like etter Märtha Louises foredrag, holder teologiprofessor ved Universitetet i Oslo, Notto R. Thelle, seminaret «Märthas engler - hva har kirken og nyåndeligheten til felles?».

LES OGSÅ: Prinsessens vitnesbyrd

- Glansbilde. Han legger ikke skjul på at han provoseres av det han opplever som et glansbilde, «ikke minst fordi mange av dem som er engasjert i alternativbevegelsene, er mennesker som har strevd med livet og fått hjelp til å komme videre, uten at de befinner seg i en harmonisk og glanset virkelighet».

- Det er ikke slik verden er! Og jeg undrer meg over at ingen i disse miljøene protesterer: Et holistisk menneskebilde må også ha mørke farger, skygger og avgrunner og onde muligheter, ikke bare overflate og pastell.

LES OGSÅ: - Prinsessen viser at det alternative er blitt vanlig

Potensial. Han mener likevel at kristenheten kan ha noe å lære av nyåndelighetens tro på positiv forandring i kropp og sinn.

- For kirken er det en påminnelse om at vi kan bli så pessimistiske i vårt menneskesyn, at vi glemmer å leve ut de ressursene og potensialene Gud har gitt oss. Tradisjonelle kristne er ofte så temmet i sin tro at de er redde for å eksperimentere, sier Thelle.

LES OGSÅ:

Märtha møtte «åndelig budbringer»

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter