Nyheter

Løper maraton mot HIV

Tre KRIK-ansatte får en heftig utfordring hvis det samles inn 400.000 kroner under dagens CHRISC-løp på Arena.

Pådriverne for dagens CHRISC-løp på Arena får en tøff utfordring hvis deltakerne greier å samle inn 400.000 kroner i løpet. Da må nemlig Bjarte Øen, Jon Frydenborg og Lars Tjelle løpe Oslo maraton, gå Vasaloppet og sykle Styrkeprøven mellom Trondheim og Oslo i løpet av et år.

Lurt. Jeg ble lurt inn i dette, men jeg gjør det med glede hvis vi får inn så mye penger. Dette er noe jeg brenner for, og det gir ekstra motivasjon, sier Bjarte Øen som er internasjonal leder for CHRISC, Christian Sports Contact.

Det hele begynte nemlig ved at Øen dro i begravelse under et CHRISC-møte i mars. Frydenborg og Tjelle benyttet muligheten til å tilfeldigvis love at Øen skulle ta den beinharde trippelen hvis de nådde målsettingen under CHRISC-løpet under Arena.

Kanskje litt naiv. Jeg fikk plutselig en melding i begravelsen om at jeg skulle delta i de tre løpene. Senere da jeg konfronterte Jon og Lars om dette, så fikk jeg dratt dem med i det minste, sier Øen og smiler.

Mulig jeg har vært litt naiv. Jeg har nemlig nesten ikke gått på ski før, legger Tjelle til. Han er misjonsbarn fra Japan.

Ekstratrening. Uansett blir det en formidabel oppgave for de tre som samler inn penger til HIV/Aids-arbeidet til CHRISC i Øst-Afrika på Arena.

Vi har ikke prøvd oss på noen av de løpene før. Alle er vi i god form, men vi har likevel ikke vært med på så tøffe løp. Det blir nok noe ekstratrening fremover, sier Frydenborg.

Penger til undervisning. CHRISC er KRIKs utenlandsengasjement, og jobber i hovedsak i Afrika. Pengene fra løpet på Arena skal gå i hovedsak til undervisning om HIV/aids.

Vi håper jo dette stuntet skal bidra til å samle inn enda mer penger, forklarer Øen.

Hva om summen nærmer seg faretruende 400.000?

Jeg tror nok vi da kommer over. Flere av vennene våre har sagt de har litt penger på lager hvis beløpet nærmer seg grensen. Fristen for innsamlingen er klokken 23.00 i kveld, sier Øen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter