Nyheter

Arnfinn Nordbø på homotoppen

Bedehuskjendisen gir inspirasjon til unge kristne homofile, mener nettstedet Gaysir.

Homonettstedet Gaysir offentliggjorde onsdag morgen sin årlige kåring «Homotoppen». I fjor var det byrådsleder i Oslo, Erling Lae, som ifølge juryen var den homofile mannen i Norge med mest makt.

I år har juryen lagt mer vekt på «vilje, og om mot, til å vise synlighet i miljø hvor homofili tradisjonelt har hatt liten plass.» På toppen av 2009-listen finner vi Arnfinn Nordbø (24), misjonssambandsgutten som i fjor vår sto fram og fortalte hvordan han følte seg presset ut av NLM da han fortalte om sin homofile legning. Nordbø var tidligere kjent som en av de mest konservative personene i organisasjonen.

LES OGSÅ: Bedehuskjendis sto fram

«I kraft av sitt mot, sin stolthet og synlighet kan Arnfinn ha satt i gang prosesser i de konservative kristne miljøene som på sikt kan flytte fjell. Han gir inspirasjon til unge kristne homofile,» heter det i juryens begrunnelse.

LES OGSÅ: Arnfinn Nordbø skriver bok

På tiendeplass på listen finner vi politikeren Ole Henrik Grønn (24). Han var gruppeleder i Sarpsborg KrFs bystyregruppa og ble regnet som en av de mest talentfulle i partiet. Han sto fram som homofil i fjor, og meldte raskt overgang til Ap.

LES OGSÅ: Går ut av KrF

LES OGSÅ: Arnfinn Nordbø svarte Vårt Lands lesere

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter