Nyheter

Russisk ambassadør refset norske medier

Temaet skulle være kulturell brobygging, men Russlands ambassadør i Norge benyttet i stedet anledningen til å beskylde norsk presse for å skape en kald krig-atmosfære.

Jeg kjenner mange velutdannede nordmenn som nå bruker mest krefter på å advare mot alle farene som kommer fra Russland, klaget ambassadør Sergej Andrejev på et møte Cornelius Cruys-stiftelsen og oljemessen ONS arrangerte på Rosenkildehuset i Stavanger mandag.

Ambassadør Andrejev kritiserte spesielt bildet han mener å se av Russland i norske og andre vestlige medier: Et land uten ytringsfrihet, med et autoritært styre som vender tilbake til den kalde krigen.

Ingen trusel. Andrejev hevdet at dette var et falskt bilde, og at ingen trenger føle seg truet av Russland.

Når Russland nå bygger opp forsvaret, er det ikke rettet mot Norge eller andre vestlige land, og derfor er det heller ingen grunn til frykt, understreket Andrejev, ifølge Stavanger Aftenblads referat fra møtet.

Ambassadøren gjentok også det offisielle russiske synet på konflikten i Georgia. Georgia angrep og Russland måtte forsvare russiske statsborgere og interesser.

Advarer mot Iran-krig. Videre refset han USA for alle krigene fra Vietnam til Irak, og advarte mot en krig mot Iran.

Alle land må få utvikle seg i sitt eget tempo, ikke påtvinges noe, sa ambassadør Andrejev, og la til:

Russland har lært av sovjettidens feil og vil ikke forlate demokratiet. Men vi vil selv bestemme hvordan det skal utvikles og hvordan Russland skal løse sine egne problemer, uten innblanding utenfra.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter