Nyheter

Pasientsjåfør tok bønnepause

Midt under transporten av en 92 år gammel pasient, tok sjåføren pause for å be.

I et kvarter satt sjåføren foran drosjebussen på en parkeringsplass i Neverdal, vendt mot Mekka, for å gjøre unna sin bønnestund, før han kunne fortsette den to mil lange turen til Glomfjord med den aldrende pasienten om bord.

Da hadde 92-åringen allerede ventet to timer på bilen i Bodø og sittet tre timer i taxibussen på en tur som normalt skulle ta to timer, skriver Avisa Nordland.

Historien bekreftes av hjelpepleieren som var pasientens ledsager. Hun er rystet over hvordan pasientene sendes ut i distriktene på lange turer.

– Jeg vil for alt i verden ikke henge ut sjåføren som gjorde en utmerket transport og kun var snill og gjorde som pasientene om bord ba om. Men noe er riv ruskende galt med hele ordningen, sier hun.

Hjelpepleieren og pasienten på 92 år hadde vært hos øyelegen i Bodø, og var ferdig til avtalt tid klokka 15. Hjelpepleieren ringte da etter transport. Først to timer senere ble de plukket opp ved en av byens kafeer.

– Det satt allerede to pasienter i drosjebussen som etter min mening var så syke at de ikke burde vært i en slik pasientbuss i det hele tatt, forteller hjelpepleieren fra Glomfjord.

Bodø Seightseeing AS har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter