Nyheter

Ba Jagland passe på dyrene

3.000 barn toget gjennom Oslo i dag, og minnet stortingspresidenten på at dyr og planter er truet.

På Verdens miljøverndag advarte 3.000 barn miljøvernministeren og stortingspresidenten om at flere norske dyre- og plantearter er i ferd med å bli borte. 3.886 arter er rødlistet i Norge, mens 1.988 andre kan være truet. Det var Miljøagentene, barnas miljøorganisasjon, som arrangerte markeringen.

På god vei. Miljøvernminister Erik Solheim samlet inn tegninger av truede dyr og planter på slottsplassen. Etterpå leverte noen av barna tegningene videre til stortingspresident Torbjørn Jagland, som skal dele ut en tegning til hver stortingsrepresentant.

– Jeg skal spre disse tegningene på Stortinget, og vi skal fortsette arbeidet for å verne så mye som mulig. Vi tok et langt skritt da vi vernet Trillemarka, så jeg føler at vi er på god vei. Det er viktig å øke folks bevissthet om dette, og der gjør barna en viktig jobb. Det er ikke så lett for folk å forstå hvor alvorlig dette egentlig er, sa Jagland til Vårt Land.

Fornøyde med Jagland. Ayan Abeli Mehamed (9), Ruben Mishari (10), Joakim Witberg (12) og Sofie Grønntun (12) fra Miljøagentene leverte tegningene til Jagland. De føler at de har klart å få stortingspresidenten med på laget.

– Vi har vært hos ham før, og han hører på hva vi har å si. Det har blitt bedre, synes Grønntun.

Billigere tog. Miljøagentene har noen ønsker om hva stortingspolitikerne som får tegningene deres skal gjøre, i tillegg til å verne dyr og planter.

– Jeg synes de skal sette ned prisene på toget og sette opp prisen på bensin, sier Grønntun.

– Få folk til å ikke forsøple, legger Mishari til.

– Barna har ikke stemmerett. Derfor er det ekstra viktig at miljøagentene bruker sin rett til å si ifra på en dag som denne. Og de har et klart budskap til våre politikere: Spar noe til oss, sier Heidi L. Neilson, daglig leder i Miljøagentene.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter