Nyheter

Pantelotteri med milliongevinst

Tomgods er inngangsbilletten til det nye pantelotteriet i ICA-kjeden. Det lokkes med toppgevinst på 2 millioner kroner.

Panto som konseptet kalles, er et lotteri der flaskepant brukes som innsats i panteautomater. Kunden kan enten bruke den ordinære panteknappen som gir pengene for tomgodset, eller trykke på den alternative knappen som gir deltakelse i pantelotteriet. Om det blir gevinst eller ikke, vises på lappen som kommer ut av panteautomaten.

Lotteriet skal gi inntekter til Røde Kors og erstatte noe av inntektsbortfallet fra de vanlige spilleautomatene. Generalsekretær i Norges Røde Kors, Trygve G. Nordby, er optimist og tror det vil generere noen titalls millioner til hjelpearbeid.

– Dette spillet har ingen negative sider. Det gir penger til gode formål og har dessuten en sterk miljøprofil, sier Nordby.

Håp om suksess. ICA-kjeden har tro på at det nye pantespillet kan bli en suksess. Så langt er lotteriet bare prøvd i noen få Oslo-butikker over en periode på to uker.

– I dette pilotprosjektet viste resultatene at 10,4 prosent deltok i lotteriet. Men grunnlaget er sparsomt. Det var bare seks butikker med i prosjektet og varigheten på to uker, sier Trond Kongrød, administrerende direktør i ICA Norge, til NTB.

Nå lover Kongrød at samtlige ICA-butikker i landet skal markedsføre pantelotteriet.

En tredel i premier. – Dette nye konseptet er absolutt et pluss for miljøet og bidrar dessuten til at Røde Kors får mer penger å rutte med, sier Kongrød.

En tredel av det som kommer inn på lotteriet går tilbake til spillerne i form av premier. Røde Kors får en tredel og de siste 33,3 prosentene beholder Olav Thon Gruppen representert ved Norsk Underholdningsspill AS. Disse pengene skal gå til investeringer og drift.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter