Nyheter

Gjør Fjellhaug til misjonsrestaurant

Fredag blir matsalen på Fjellhaug til en festpyntet restaurant.

Det er blant annet den etiopiske nasjonalretten Injera Wat som står på menyen når 3. årsstudenter ved misjonshøgskolen Fjellhaug i Oslo arrangerer restaurantkveld til inntekt for et misjonsprosjekt i Japan.

Første gang Fjellhaug arrangerte dette var i 1989. Dermed er det 19. gang restaurantkvelden går av stabelen.

– I fjor kom det tilbakemeldinger på at maten kunne vært enda mer eksotisk, så i år har vi fire hovedretter der tre er eksotiske misjonsretter fra Afrika, Asia og Sør-Amerika, sier Magnus Gillebo som er blant 3.-årsstudentene som står i bresjen for restaurantkvelden.

Tradisjonsrikt. Nytt av året er at åpningstiden utvides med to timer. Restauranten åpner klokken fem, og er åpen til ti.

I fjor kom det godt over 300 mennesker. I år har de kapasitet til flere. 200 mennesker har allerede bestilt bord.

– Hvis man vil være helt sikker på å få plass, er det best å ringe oss på forhånd, anbefaler Gillebo

Leirskole i Japan. – Hvorfor gjør dere dette?

– Dette er en lang tradisjon, og overskuddet går til et misjonsprosjekt i Japan. Vi har lyst til å være med på å gjøre evangeliet kjent der. Disse pengene vil komme godt til nytte på leirstedet Hiruzen som vi samler inn til, sier Gillebo.

Tidligere år har studentene fått et overskudd på mellom 30.000 og 35.000 kroner. I år håper de å lande på mellom 40.000 og 45.000 kroner.

Titicacalaks.

Utover den etiopieske nasjonalretten, står en lakserett fra latinamerika (Pescado picante de Titicaca), kinesisk svinefilet med sursøt saus (Guloh Yuk) og etntrecóte ned fløtegratinerte poteter på menyen.

Se restaurantvideoen som Fjellhaugelevene har laget på Youtube.

Les mer om mer disse temaene:

Heidi Marie Lindekleiv

Heidi Marie Lindekleiv

Heidi Marie Lindekleiv er journalist i kulturavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter