Nyheter

Miljøjubel for Trillemarka

SV og miljøvernerne jubler: Regjeringen vil verne 147 kvadratkilometer i Trillemarka i Buskerud.

Trillemarka er ett av Norges største områder med sammenhengende gammelskog, og utgjør et åsparti mellom hoveddalførene Sigdal og Numedal i Buskerud. Området ligger i de tre kommunene Sigdal, Rollag og Nore og Uvdal.

Vernesaken har ligget lenge på regjeringens bord. Saken har vært en skikkelig miljøknipe mellom regjeringspartiene SV, som har stått på verneinteressentenes side, og Sp som har stått på for grunneierne. Aps gruppe har vært delt.

Miljøorganisasjonene har hele veien engasjert seg sterkt i saken, og presset ble lagt videre på Erik Solheim (SV) da han tok over som miljøvernminister i fjor høst.

I fjor høst leverte 100 ordførere, med de berørte ordførerne i spissen, en samlet støtteerklæring for den minst omfattende løsningen som omfattet vern av 100 kvadratkilometer.

Det har vært diskutert tre forskjellige vernealternativer: En frivillig verneløsning utarbeidet av de tre kommunene og grunneierne på 100 kvadratkilometer, et alternativ fra Direktoratet for naturforvaltning på rundt 150 kvadratkilometer og et forslag fra Norsk institutt for naturforskning på om lag 200 kvadratkilometer.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter