Nyheter

Danske muslimer gir råd

Svenske og danske muslimer møttes i helgen for å diskutere Muhammed-krisen i Sverige.

Etter å ha blitt kontaktet av svenske muslimer, reiste Kasem Ahmed fra Islamisk Trossamfund i Danmark i helgen for å gi råd til muslimske organisasjoner i Sverige. Svenskene har bedt om hjelp til å håndtere et stigende antall henvendelser fra utenlandske reaksjoner på Muhammed-tegningen til kunstneren Lars Vilks.

– Hvis det var én ting jeg lærte av den danske Muhammed-krisen, var det at man totalt mister styringen når utlandet begynner å blande seg inn. Da risikerer man å bli misbrukt. Hold det lokalt, sier Ahmed, som er formann for trossamfunnets medieutvalg, til Jyllands-Posten.

– Provokasjon

På spørsmål om hvordan en skandinavisk muslim bør reagere på tegningen, trekker Ahmed på skuldrene.

– Ingorer den, neglisjer den, det er en helt unødvendig provokasjon som ikke kommer til å bety noe som helst for muslimer og deres tro, sier han.

Generalsekretær Shoaib M. Sultan i Islamsk råd Norge sier til Vårt Land at de ikke fått en lignende henvendelse fra svenskene.

Rørt vann

Den danske politikeren Naser Khader fra Ny Alliance advarer mot at Islamisk Trossamfund blander seg inn i striden.

– De pisker i rørt vann og vil veilede svenske muslimer. De skal holde seg unna. I Danmark var de med på å få konflikten ut av proporsjoner, sier Khader til nyhetsbyrået Ritzau.

Khader har selv tilbudt den svenske integrasjonsministeren Nyanko Sabuni sin hjelp.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter