Nyheter

Gud gjør ikke forskjell

Gud gjør ikke forskjell på folk,» slår Paulus fast i Romerbrevet. Han snakket om forholdet mellom jøder og hedninger. For Paulus var det viktig å slå fast at Gud ikke favoriserte det jødiske folk. Gud er Gud for alle folk, han har skapt alle og han elsker alle.

Hvor underlig er det da ikke at vi mennesker så ofte setter skiller. I dag er det nasjonaldagen til det samiske folk. Hvilke synder har ikke nordmenn begått mot samene opp gjennom årene? Vi har tatt deres land, forsøkt å knuse deres kultur og fornorske deres barn. Og mye av det har skjedd i Guds navn.
I Guds navn har man også undertrykket og øvet vold mot så mange kulturer, om det har vært indianere i Amerika, aboriginere i Australia, svarte i Sør-Afrika, albanere i Serbia eller så mange, mange andre. Forskjellsbehandling av mennesker er ille nok i seg selv. Når det i tillegg skjer i Guds navn er det avskyelig.
Den som tror på Gud kan ikke annet enn å kjempe mot all urett og diskriminering. Om det virkelig er sant at Gud ikke gjør forskjell på folk, så kan ikke de som tror på ham gjøre det heller. Og som kristne kan vi aldri tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer oss selv, for å henspille på Arnulf Øverlands utfordring.
Den siste tiden har det på bakgrunn av det tragiske drapet på Holmlia vært fokusert på den rasisme som finnes i det norske samfunnet. Mange innvandrere kan fortelle at problemet er økende, at ting som ikke ble tolerert for tjue år siden, får passere fritt i dag. Når tok du sist virkelig konsekvensen av at du tror på en Gud som ikke gjør forskjell på folk? Og det dreier seg om både ord og handling.

Rom 2,11-16

Dagens bønnetema

" Våre samiske landsmenn
" Valget i Israel

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter