Nyheter

Vil ikke svare på hvordan Brunstadstiftelsen skal forholde seg: – For tidlig å gå i detaljer

Brunstadstiftelsen eier tre selskaper knyttet til konferanseselskapet Oslo Convention Center. De svarer foreløpig ikke konkret på hva som nå skal skje med disse selskapene.

Denne uka ble det varslet at Brunstadstiftelsen, som eier Oslofjord Convention Center (OCC), og OCC er i prosess for å endre eierforholdene. Målet skal være å skille eierskap og drift av OCC fra den ideelle virksomheten, altså tilknytninga til trossamfunnet Brunstad Christian Church.

Hvordan dette skal skje i praksis er foreløpig uklart. Mandag har Vårt Land henvendt seg til både OCC og Brunstadstiftelsen, for å få svar på om den planlagte endringen innebærer at Brunstadstiftelsen skal selge seg helt ut av konferansesenteret.

· DEBATT: OCC-ansatte: «På vår arbeidsplass spiller legning ingen rolle»

Tidlig fase

Både OCC og Brunstadstiftelsen sier til Vårt Land at arbeidet med endring av eierstruktur er i en tidlig fase, og at de dermed ikke kan svare på hvordan strukturen skal se ut.

Etter det Vårt Land erfarer er det foreløpig ikke planer om at Brunstadstiftelsen skal selge seg helt ut av senteret. En mulig løsning er at det skal gjøres endringer i hva pengene fra senteret kan brukes til. For eksempel gjennom opprettelse av en ny stiftelse eller ved å endre stiftelsens formål.

– Hvordan løsningen for eierstruktur blir helt detaljert, er det på nåværende tidspunkt altfor tidlig å si noe om, men et av delmålene i prosjektet er at framtidig overskudd fra Oslofjord Convention Center skal komme lokalmiljøet i Vestfold og andre samfunnsnyttige formål til gode, sier daglig leder Alf Aadalen i stiftelsen.

· LES OGSÅ: Håndballforbundet vil ikke arrangere håndballkamper i BCC-tilknyttede Oslofjord Arena

Tre selskaper

Stiftelsen eier i dag tre selskap tilknyttet senteret: Oslofjord Convention Center AS (holdingselskap som eier OCC), Oslofjord Operations AS (selskap som drifter konferansesenteret) og Oslofjord Property AS, som er ansvarlig for utbygging i milliardklassen av senteret: Det er planlagt blant annet 1600 hotellrom, badeanlegg og stor utendørs aktivitetspark.

Medlemmer i trossamfunnet BCC vil etter alt å dømme ha bruksrett på de 1600 hotellplassene, når de ikke er booket av konferansesenteret. Utbyggingen av konferansesenteret og området rundt vil gå som planlagt fram mot 2021.

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter