Nyheter

Vil hjelpe å rekruttere prester

Det konservative kirkenettverket Frimodig kirke søker om penger til å starte rekrutteringstiltak for kirkelig tjeneste.

– Utgangspunktet er at vi ønsker å hjelpe til og rekruttere til kirkelig tjeneste i kirken. Vi er ikke blant de som tror at Gud har forlatt Den norske kirke, og vi ønsker å gjøre en innsats for rekrutteringskrisen, sier Øivind Refvik, styremedlem i Frimodig kirke.

Tidligere i sommer ble det kjent at Kirkerådet har satt av en million kroner til tiltak som kan gi økt rekruttering til stillinger i Den norske kirke (Dnk).

LES OGSÅ: Levende folkekirke lever fortsatt

Hjertet

Nettverket for «bekjennelse, disippelskap og fornyelse i Den norske kirke», Frimodig kirke, oppmuntrer kristne til å stå på en klassisk bekjennelse. Nå merker de seg at det er store utfordringer i de kristelige organisasjonene.

– Vi har gått i dialog med organisasjonene og spurt hva som skal til for å rekruttere unge folk til kirkelig tjeneste. Det utpekte seg at man må ha tettere oppfølging av studentene, så de får den hjelpen de trenger i møte med det teologiske mangfold som finnes på studiestedene, forteller Refvik.

På bakgrunn av dette søker nå Frimodig kirke om midler fra Kirkerådet for å være med og bidra til at flere unge skal ønske å arbeide i kirken.

– Vi vil gjøre det som akademia alltid har strevd med; å gi studentene noe til hjertet, ikke bare hodet. Det å leve nær Gud er like viktig som det de lærer på studiestedene, mener Refvik.

LES MER: Fikk enorm oppmerksomhet, men få søkere

Retreat og kurs

Et av tilbudene kan være kurs og retreat, forteller Refvik, som selv er retreatprest og daglig leder ved Solåsen pilegrimsgård. Han understreker at det ikke er noe poeng i seg selv at det er Frimodig kirke som søker tar initiativet.

– Vi vil at et bredest mulig lag av organisasjoner skal være med. Vi søker i vårt navn, siden det ennå ikke er blitt forankret i demokratiske prosesser i de ulike organisasjonene.

– Hva sier dette om hva Frimodig kirke tenker å være i fremtiden?

– Uansett hvordan man snur på det, så ønsker alle i kirken at det skal rekrutteres studenter til kirkelig tjeneste. Det er det vi ønsker å være med å rette oppmerksomhet mot, svarer Refvik.

LES MER: Reagerer på splittet kirke 

Les mer om mer disse temaene:

Elise Kruse

Elise Kruse

Elise Kruse er religions- og featureredaktør i Vårt Land. Hun har jobbet i avisen siden 2017, som journalist, kommentator og som nyhetsleder.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter