Nyheter

– Vi burde bruke mer penger på valgkamp

Andreas Skulstad står på tredjeplass på kommunelisten i Skedsmo. Han har alltid vært engasjert.

– Hvorfor er du politiker?

– Jeg har alltid vært engasjert og hatt meninger. Etter en erfaring med å hjelpe hjemløse i USA da jeg bodde der som 15-åring, skjønte jeg at enorm nød krever politiske løsninger. Det ble KrF på grunn av troverdighet på fattigdomsbekjempelse, sier 21-åringen.

Hvorfor bør ditt parti ha makten i Skedsmo?

– I dag mobbes mange elever uten at skolene tar tak. Også politikerne i Skedsmo har forsømt området. For KrF i Skedsmo er mobbing den aller viktigste, politiske saken, sier Skulstad.

– Vi vil innføre landets første kommunale mobbeombud, ha flere lærere per elev, flere helsesøstre og tverrfaglige ressursteam.

LES ALLE VÅRE SAKER OM #VALG2015 HER!

– Idealismen gjør partiet særegent

- Hva gjør ditt parti bedre enn andre?

– Ole Paus sier KrF har politikk for de som trenger det aller mest. Det er idealismen som gjør partiet så særegent, og sitter dypt hos KrFere på alle nivåer.

Og hva gjør det dårligere enn andre?

– KrF har det laveste valgkampbudsjettet. Vi burde bli flinkere på å bruke mer penger på valgkamp.

LES OGSÅ: Lovpriser Venstre-sving

Søndagsåpne butikker

Hva er din viktigste verdikamp lokalt?

– Søndagsåpne butikker ville gitt veldig store utslag i Skedsmo. Jeg sier ja til en felles annerledesdag der kommersialiseringen bremser litt opp.

Bør det være skolegudstjeneste før jul?

– Ja. Det er god tradisjon som mange setter pris på. Samtidig er det viktig å sikre et godt, likeverdig tilbud for dem som ikke ønsker å gå på skolegudstjenesten.

- Er det en god ide å la alle nye kirkebygg bli flerreligiøse?

– Det må menighetene få vurdere selv. God dialog og samhandling mellom kirke- og trossamfunn er bra, men jeg vil ikke legge noen føringer for bruk av bygningene.

LES OGSÅ: – Jeg liker ikke å snakke ned andre partier

Jobbet frivillig på asylmottak

Kan det være greit å stenge utestedene en time tidligere?

– Differensierte stengetider er et godt tiltak. Hvis utestedene stengte til ulike tider ville vi sluppet å få alle menneskene ut i gaten samtidig. Det ville blitt tryggere for folk på vei hjem.

Vil du selv gi flyktninger et hjem i ditt hus?

– Jeg bor i kollektiv, og har dessverre ikke ekstra plass. Men jeg prøver å hjelpe på andre måter, sier politikeren, og fortsetter:

– I sommer har jeg blant annet jobbet frivillig på asylmottaket i Skedsmo. I Skedsmo har vi også, etter initiativ blant annet fra KrF, vedtatt å ta i mot 50 flere flyktninger.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Inspirert av kunnskapsministeren

Rikspolitisk favoritt - uansett partifarge?

– Torbjørn Røe Isaksen har inspirert meg ideologisk gjennom bøker og artikler. Samtidig hadde jeg håpet han som kunnskapsminister skulle tatt tydeligere tak i mobbing.

Hvilken profil ville du spist reker med?

– Bloggeren Cornelia Bregård, som har skrevet på bloggen sin og i Aftenpostens Si;D-spalte om ­sjikanen hun har opplevd på grunn av kroppen sin. Det krever mot.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter