Nyheter

– Jeg liker ikke å snakke ned andre partier

Alf E. Jakobsen er ordfører i Hammerfest. Han ble politiker fordi han vil utvikle lokalsamfunnet til et godt sted for alle.

Hvorfor bør ditt parti ha makten i Hammerfest?

– Vi har vist gjennom en årrekke at vi kan styre kommunen på en god måte, og greid å utvikle gode tjenester for befolkningen. Det være seg innen barnehager, skole, fritids- og kulturtilbud, sier Jakobsen.

– I dag har vi barnehager til alle som har behov for det og kan ta inn barn hele året. I tillegg har vi renovert skolene og opprettet ungdoms- og kulturtilbud som skaper bolyst.

LES ALLE VÅRE SAKER OM #VALG2015 HER!

– Utfordring å holde kontakt med befolkningen

Hva gjør ditt parti bedre enn andre?

– Vi er løsningsorienterte, og makter å ta beslutninger som er nødvendig for å utvikle kommunen, enten avgjørelsene er populære eller ikke, sier ordføreren.

– For Ap er fellesskapsløsninger som gagner hele befolkningen viktig. Men for øvrig liker jeg ikke å snakke ned andre partier. Alle vi lokalpartier ønsker å gjøre det beste for lokalsamfunnet med bakgrunn i det vi tror på.

Og hva gjør partiet ditt dårligere enn andre?

– På samme måte som vi ikke nødvendigvis skal si vi er bedre enn andre, greier jeg ikke å se at det er viktige områder der vi er dårligere. En utfordring er å holde nok kontakt med befolkningen på en god måte. Her tror jeg alle partier kan bli bedre.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Ønsker flerreligiøse kirkebygg

Hva er din viktigste verdikamp lokalt?

– Å utvikle gode tjenester for de som står nederst på rangstigen og som trenger hjelp eller bistand fra kommunen. Dette er ikke minst viktig innenfor rus, psykiatri, og når det gjelder å tilrettelegge samfunnet for mennesker med funksjonshemning.

Bør det være skolegudstjeneste før jul i kommunen din?

– Ja, men som et frivillig tilbud. Samtidig bør det være et alternativ for dem som ikke ønsker å delta i skolegudstjenesten.

Er det en god ide å la alle nye kirkebygg bli flerreligiøse?

– Ja.

LES OGSÅ: Ap øremerker eiendomsskatt til eldreomsorg

Vil ta imot flyktninger

Kan det være greit å stenge utestedene en time tidligere?

– Jeg mener at det ville vært gunstig.

Vil du selv gi flyktninger et hjem i ditt hus?

– Dersom jeg hadde en bolig med kapasitet til det. Hammerfest kommune har sagt ja til å ta i mot de flyktningene som vi har vært oppfordret til og vi skal også ta mot syriske flyktninger, sier Jakobsen.

– Allerede i dag kommer cirka 14 prosent av befolkningen i Hammerfest fra andre land. Vi har 84 nasjonaliteter representert i lokalsamfunnet, og fikk Integreringsprisen for 2013.

LES OGSÅ: Sp-drøm om å bygge by i det grønne

Støre og Hareide

Rikspolitisk favoritt – uansett partifarge?

– Aps Jonas Gahr Støre. KrFs Knut Arild Hareide som en god nummer to.

Hvilken profil ville du spist reker med?

– Thorvald Stoltenberg, selv om han ikke lengre er i sentralpolitikken. Han har mye å lære bort som menneske.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter